Små tip om ulovlig cabotagekørsel er til stor hjælp for politiet

favicon_park
ParkBird News
read 2 min.

Ulovlig cabotagekørsel forekommer desværre, og det er der heldigvis ekstra øjne på. Senest i sommers fik en sønderjysk transportvirksomhed en bøde på 1 million kroner (Kilde: Transportnyhederne.dk). Her tilbageholdt man to af virksomhedens udenlandsk registrerede lastbiler som sikkerhed for, at bøden blev betalt. Små tip om mistænkeligheder i forhold til ulovlig cabotagekørsel er en stor hjælp for politiet.

Danske regler for cabotagekørsel

For at overholde reglerne i forhold til cabotagekørsel i Danmark kræves det, at en international transport udføres og afsluttes. Herefter kan der udføres cabotagekørsel uden at risikere en tårnhøj bøde.

Efter en international transport, må transportmidlet udføre 3 cabotagekørsler i landet, og herefter er det en nødvendighed, at der igen bliver foretaget en udgående transport.

Heldigvis er der overordnet set opbakning omkring reglerne fra transportbranchen. Branchen er opmærksom på mistænkelige kørsler, der kan forekomme på danske veje. Det hjælper altså med de små tip, fordi de kan være med til at bekræfte en mistanke, som politiet kan have omkring en virksomhed. Helt konkret var det tilfældet med førnævnte sag i sommers, hvor den sønderjyske vognmandsvirksomhed brød reglerne for cabotagekørsel. 

Også i sommers fandt politiet en makedonsk chauffør, som foreviste en førerattest på, at han arbejdede for en slovensk transportvirksomhed, men han kørte i en lastbil, som var lejet i Danmark. Derfor er de små tip virkelig brugbare, for det kan være svært at gennemskue, når der udføres ulovlig cabotagekørsel.

Tunge sager

Sagerne om ulovlig cabotagekørsel kræver mange ressourcer. Spørger man Henrik Fobian, politikommissær fra Tungvognscenter Øst, kræver lige præcis de her sager politifolk med specialviden om lastbiler, love og regler.  

Målet med at tilbageholde udenlandsk registrerede lastbiler er, at vognmanden betaler “up front”. Ingen betaling, ingen vogn. 

Høje bødetakster

Konsekvenserne er høje, når det kommer til ulovlig cabotagekørsel. Ifølge færdselsstyrelsen er bødetaksterne på 35.000 kroner for en til to ulovlige cabotagekørsler. Bødetaksten for tre til fem ulovlige kørsler ligger på 70.000 kroner og 105.000 kroner for seks til ni ulovlige kørsler. 

Og der er ingen kære mor, som man siger. Politiet tøver ikke med at tilbageholde vogne, indtil bøden bliver betalt. 

ParkBird er en service til de lange ture 

Når der køres cabotagekørsel, og vagterne er lange, sørger vi for, at lastbilchauffører kan holde pauser på rastepladser under ordentlige forhold. 

Man kan booke en parkeringsplads gennem os, så man er sikker på, at man får en tiltrængt pause, hvor sikkerheden er i top.

Read next

newsletterIcon
Want to get the latest news & updates on truck parking?
Don’t worry, we will only send you emails with important news!

Download app’en nu, og reservér din næste parkering

da_DKDanish