Sikkerhed i parkering for lastbilchauffører mindsker risiko for bøder

favicon_park
ParkBird News
read 2 min.

Kære lastbilchauffører. Det er en udfordring, at der ikke er nok parkeringspladser til jeres lastbiler.

Fra 1. januar 2019 og frem til 30. november 2020 er der udskrevet cirka 9.300 parkeringsafgifter (Kilde: DR).

En størstedel af bøderne bliver ikke betalt, fordi de er udstedt til udenlandske lastbilchauffører, som lige nu har mulighed for at “løbe fra regningen”. Der bliver i den sammenhæng talt om, hvad man kan gøre for at få betaling fra udenlandske lastbilchauffører.

Strategi skal inddrive penge for bøder

Det britiske firma Euro Parking Collection er ansat til at inddrive penge fra udenlandske lastbilchauffører, som ikke har overholdt loven ved for eksempel at parkere midt på streger, parkere på parkeringspladser, der er reserveret eller bryde 25-timers reglen.

I 2018 blev der indført tidsbegrænset parkering på 25 timer for lastbiler på rastepladser, hvilket skulle hjælpe på overfyldte rastepladser langs motorvejene. Når det ikke bliver overholdt, udstedes en bøde, og det er svært at få betaling fra udenlandske lastbilchauffører.

Løsningen ligger flere steder

Transportminister, Benny Engelbrecht, vil investere i bedre kapacitet på rastepladser, og det synes vi er en fantastisk idé her hos ParkBird. Vi er nemlig nødt til at træde et skridt tilbage og spørge os selv: Hvorfor bliver der udstedt så mange parkeringsbøder til lastbilchauffører? Vores svar til det spørgsmål er, at parkeringsforholdene lige nu er urimelige. Der er mange muligheder for at gøre det nemmere og mere sikkert for lastbilchauffører at begå sig i trafikken. 

Bedre arbejdsforhold til lastbilchauffører

Vi skal værne om jeres arbejdsforhold. Når I er trætte, er det ikke rimeligt, at I skal bruge energi, som I ikke har, på at finde et sikkert sted at parkere. Så bedre kapacitet på rastepladser er en del af løsningen. Ud over bedre kapacitet på rastepladser for lastbilchauffører, synes vi, at I fortjener at føle jer sikre, når I holder pauser på jeres ruter. 

Hvordan transportminister, Benny Engelbrecht, har tænkt sig at skabe større kapacitet er ude af vores hænder. Så lige nu må vi arbejde med det vi har. Hos ParkBird er vores opgave, at sikkerheden er i top og forholdene er i orden, når du er på arbejde.

Med ParkBird kan du

Du kan downloade vores app her og finde et sikkert sted at hvile dig med det samme.

Read next

newsletterIcon
Want to get the latest news & updates on truck parking?
Don’t worry, we will only send you emails with important news!

Download app’en nu, og reservér din næste parkering

da_DKDanish