Lastbilchauffører fortjener sikre hviletider

favicon_park
ParkBird News
read 2 min.

Langt de fleste lastbilchauffører har lange arbejdsdage, hvor de lægger mange kilometer bag sig. Det betyder at søvn og hvile er alfa omega, for at tiden på vejene bliver så sikker og behagelig som muligt. Mange chauffører tager deres hvil i kabinen bag førerhuset og dette foregår oftest på rastepladser langs motorvejene, hvilket ikke er optimalt for lastbilchaufførerne. Om søndagen er der kørselsforbud og det skal udnyttes af chaufførerne, så de kan overholde kravet om hviletid. Desværre hviler mange sig i kabinen, selvom det er ulovligt – en del af chaufførernes kabiner er nemlig udstyret med en seng.

45 timers pause er et must

I en lang arbejdsuge på 60 timer er de 45 timer et vigtigt break for lastbilchaufførerne. Men foregår pausen i kabinen, lyder bøden på 60 euro til lastbilchaufføren for hver overskredet time og 180 euro for arbejdsgiveren. Det har i mange år været løsningen for lastbilchaufførerne at sove i kabinen. Det er konsekvensen af, at der ikke har været andre muligheder. Der er ikke kun mangel på parkeringspladser, men også på hoteller og pensionater, der samtidig har tilstrækkeligt med p-pladser til lastbilerne.

Ordentlige forhold til lastbilchaufførerne

Lastbilchauffører skal ikke nøjes med at overnatte hos udlejere, der har specialiseret sig i at stille senge til rådighed til chaufførerne. Der skal være ordentlige forhold for alle lastbilchauffører – forhold der er bedre end at sove i lastbilen. ParkBird ønsker at gøre det nemt for chaufførerne at finde et sted, hvor de kan hvile sig. Hvis en lastbilchauffør har en god og behagelig kabine og det samtidig er besværligt at finde et sted at overnatte, er der ikke noget at sige til, at det er sengen i kabinen, der ofte bliver løsningen. En løsning har manglet længe nok og vi har nu lanceret vores bud på en. Den skal gøre det behageligt og sikkert for lastbilchaufførerne at hvile sig, så de er klar til arbejde igen.

Tryg og sikker hviletid

Hviletiden skal være en pause fra arbejde og fri for spekulationer. Derfor er det også på tide, at der kommer bedre forhold for lastbilchaufførerne, så de kan holde en velfortjent pause og være friske til arbejde igen. Det er både et spørgsmål om lastbilchaufførens arbejdsforhold, men også om sikkerheden for andre på vejene.

Hos ParkBird er det vores mission at sørge for en sikker hviletid til alle chauffører. Derfor har vi lanceret en app, som skal gøre det nemt for alle chauffører at finde det optimale sted at lade batterierne op. I ParkBird appen er det muligt at booke parkeringspladser, som sikrer chaufførerne gode vilkår under deres hviletid. Nogle af de faciliteter der hører med til parkeringspladserne er sikkerhedsvagter, der patruljerer området der parkeres i, pæne og rene toiletforhold samt gode overnatningsmuligheder.

Det hele foregår via ParkBird appen, så chaufførerne er sikret et nemt system, som hurtigt forslår et oplagt sted at holde hvil, samt er tæt på hvor chaufføren befinder sig. Når en parkeringsplads er booket, er der heller ikke fare for at få en parkeringsbøde – det er ordnet, når der er booket gennem vores app.

Download appen her 

App Store
Google Play

Read next

newsletterIcon
Want to get the latest news & updates on truck parking?
Don’t worry, we will only send you emails with important news!

Download app’en nu, og reservér din næste parkering

da_DKDanish