Flere lastbiler på vejene – men er der plads?

favicon_park
ParkBird News
read 2 min.

Under hele corona pandemien har der været et stort behov for at få leveret forsyninger, ikke kun til de mange fødevarebutikker, der i perioder bliver tømt i panik for om der nu er brød og toiletpapir nok, men især også til medicinalindustrien, der det sidste års tid har været meget afhængig af lastvognschauffører til at transportere blandt andet værnemidler på tværs af landene.

Det sidste år har vi derfor set en stor stigning i antallet af lastbiler på vejene og langturschaufførerne har derfor haft mere arbejde og mindre hvile i løbet af deres 24 timers døgn, der til tider har virket alt for korte.

Køre- og hviletider Men… hviletiderne skal jo holdes, selvom der er vigtigt gods der skal transporteres til verdens virksomheder og borgere. Hviletider er til for at sikre vores lastbil-schauffører ordentlige vilkår, men rastepladser hænger ikke på træerne, og mange har derfor svært ved at finde et sted at holde pause, inden de igen skal køre videre på de europæiske motorveje.

Der er mangel på sikre parkeringspladser

Især i Danmark er det et problem for chaufførerne at finde ordentlige rastepladser, og problemet er langt større end man umiddelbart skulle tro. Manglen på steder at tage hvil, betyder at mange lastbilschauffører er tæt på at overskride deres køre/hviletid, eller måske endda overskrider køretiden på grund af manglende resteplads til hvile.

Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis chaufføren ikke kan overholde sine hviletider. Ikke kun økonomiske og juridiske konsekvenser, men også sikkerhedsmæssige konsekvenser. Reglerne for køre/hviletid er lavet for at sikre, at lastbilschauffører landet over kører i den bedst tænkelige tilstand, for at undgå trafikuheld forårsaget af manglende opmærksomhed på grund af for lidt søvn.

I Tyskland har man investeret godt 9 milliarder kroner mellem 2008 og 2018, på at udvide antallet af restepladser, og i Danmark er der fremsat et politisk ønske om at finde penge i finansloven til en udvidelse af rastepladskapaciteten. Udregninger viser dog, at det vil kræve en investering i omegnen af 180 millioner kroner at fordoble antallet af rastepladser langs de danske motorveje.

Det er et stort problem

Som det ser ud lige nu, må lastbilschauffører der ikke kan finde en plads, enten betale sig fra at holde ulovligt når de får en parkeringsbøde, eller undgå at overholde køre/hviletider, hvilket kan munde ud i en endnu større bøde til både virksomhed og fører af lastbilen. Det er to ærgerlige alternativer, når der ikke er pladser nok til alle bilerne.

ParkBird kan tilbyde sikre parkeringspladser og let booking

Hos ParkbBird kan vi tilbyde alle vognmænd en sikker og billig løsning på en af vores mange parkeringspladser. Vi samarbejder nemlig med virksomheder, der har store parkeringspladser til rådighed. Alle vores parkeringspartnere har hegn omkring deres parkeringspladser, kameraovervågning og vagtpersonale synligt til stede. I vores app kan du altid se, om der er en ledig plads, booke en plads til din lastbil efter både tids- og pladsbehov og nemt tjekke ind og ud. På den måde sikrer du dig som chauffør at overholde dine hviletider og ikke gå på kompromis med din sikkerhed.

Read next

newsletterIcon
Want to get the latest news & updates on truck parking?
Don’t worry, we will only send you emails with important news!

Download app’en nu, og reservér din næste parkering

da_DKDanish